Leksand vann stort mot Karlskoga

Efter två raka bortaförluster är Leksand i vinnarspåret igen. Hemma mot tabelltrean Karlskoga blev det seger med hela 5-1. Efter ett mål i såväl första som andra perioden lossnade det rejält för dalalaget i den tredje perioden.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Oskar Lang satte 3-0 efter drygt två minuter, och efter en reducering av Karlskoga gjorde Mattias Karlsson sitt andra mål för kvällen till 4-1 åtta minuter in i perioden. David Rundqvist avslutade målskyttet för hemmalaget när han gjorde 5-1.

Laget klättrar därmed upp på slutspelsplats som åtta i den hockeyallsvenska tabellen.

För serieledande Oskarshamn kom sjätte raka hemmasegern när laget vann mot Västerås med 3-1 efter mål av Joakim Thelin, Oskar Nilsson och Markus Modigs.

Jumbon Vita Hästen vann sin match borta mot Björklöven med 2-0 men är fortsatt långt efter de andra lagen i tabellen.