Leksand förbi AIK efter jätteseger

Leksand klättrade upp på andra plats i hockeyallsvenskan på onsdagen - och laget gjorde det med eftertryck. Det blev hela 9-0 borta mot Almtuna, efter tre mål av Johan Porsberger. I och med storsegern klev Leksand förbi AIK i tabellen och tog greppet om den andra finalplatsen, bakom Timrå.(TT)
Publicerad 21 februari 2018

Leksand klättrade upp på andra plats i hockeyallsvenskan på onsdagen - och laget gjorde det med eftertryck.

Det blev hela 9-0 borta mot Almtuna, efter tre mål av Johan Porsberger.

I och med storsegern klev Leksand förbi AIK i tabellen och tog greppet om den andra finalplatsen, bakom Timrå.

Stockholmslaget ledde med 1-0 mot Västervik efter första perioden hemma på Hovet. En paus senare var ställningen 4-1 i bortalagets favör. I tredje perioden turades lagen om i målprotokollet innan matchen landade i en 7-4-seger för Västervik.

Med fem omgångar kvar har Leksand två poäng tillgodo på AIK. Serieledande Timrå är sju poäng före Leksand.