TT-Sport

Lauréns stenhårda uppladdning

TT-Sport Artikeln publicerades

Det är hennes livs viktigaste match. När hon kliver upp i ringen mittemot Klara Svensson ska Mikaela Laurén ha gjort precis allt hon kan - under hennes hittills tuffaste träningsläger i karriären. - Det ska bli skönt att gå in i tunnelseendet. Lägga undan mobilen och bara träna, äta och vila.(TT)

Mikaela Laurén, 40, har lämnat Sverige för sitt livs tuffaste träningspass. Det kommer att pågå i en månad - två veckor i London följt av två veckor i Frankrike.

– Sist vi var där i Aix-en-Provence blev vi väckta tidigt på morgonen och började med att springa upp för berget Montagne Sainte-Victoire. Ett hysteriskt brant berg. Sen hem och vila lite, sen ett lunchpass, lite vila igen och sen ett kvällspass, berättar Mikaela Laurén.

Aldrig tidigare har hon varit på ett lika omfattande träningsläger som inför matchen mot Klara Svensson på Hovet den 10 september.

Men det är också Lauréns viktigaste match i karriären. Inget får gå till spillo.

– Det är lite skräckblandad förtjusning med det här lägret. Lite halvångest. Samtidigt som det ska bli väldigt spännande, så vet jag att det är mentalt nedbrytande. Inför min förra match var jag också i London och Frankrike men kortare tid, och det var stentufft.

Många ägg blir det

Den som ska bryta ner och bygga upp henne är den stenhårde tränaren CJ Hussein. Enligt Mikaela Laurén tycker han att man ska utsätta sig för saker man aldrig tidigare gjort.

– Jag har aldrig haft ett sånt tempo eller kört så många ronder som med honom. Sen får jag sparring mot killar också.

Eftersom Laurén går ner en viktklass blir det extra tufft den här gången.

– När man åker iväg på sånt här stenhårt läger vill man bara trycka i sig allt, men nu måste jag ju tänka mer på det med. Innan lägret började jag med min diet, nu är det stenhårt bort med allt socker och kladdkakor. Många ägg kommer det att bli.

Med på träningslägret finns även stallkompisen Anthony Yigit, som också ska boxas på Hovet-galan.

– Det underlättar oerhört. Vi har tränat mot samma mål hela tiden, samma datum. Och han är så rolig, och som en maskin - han tar aldrig slut, det är en sån inspiration.

Segerviss

Och även om uppsnacket mest handlat om hur proffsboxarna, Laurén och Svensson, trashtalkat varandra, är Laurén tydlig med att hon möter en tuff motståndare.

– Jag har all respekt för Klara, hon är en otroligt bra boxare och det är min tuffaste match hittills. Men också den viktigaste. Den är supersuperviktig. Jag måste vinna.

Laurén är emellertid segerviss.

– Det finns inget som kan stoppa mig. Även om folk kan säga att hon varit mer teknisk, så är hon inte det längre. Jag har blivit en mer komplett boxare, och hon kommer inte att vara starkare psykiskt, inte fysiskt heller. Jag ska ha en riktigt dålig dag för att inte vinna.