TT-Sport

Laurén vill skriva boxningshistoria

TT-Sport Artikeln publicerades

Mikaela Laurén tänkte inte "göra cirkus" av titelmatchen mot Cecilia Brækhus. Men nu gör hon ändå det genom en kyss och tuffa uttalanden. - Jag vill göra det oväntade, så i stället för en rak höger fick hon lite kärlek. Jag tror inte hon får så mycket av det, säger den svenska boxaren.(TT)

I stället för att stirra på varandra i flera minuter vid presskonferensen tidigare i veckan gav Laurén sin norska motståndare en smällkyss. Brækhus svarade med att ge svenskan en örfil. Och så var ordkriget i gång inför lördagens titelmatch i weltervikt i norska Stokke.

– Jag är här för att ta med bältena hem. Jag kommer hit bara för att vinna och det är allvar, annars hade jag inte kommit, säger Laurén.

– Jag är bättre på allt. Det enda hon är bättre på är att hon är fysiskt starkare, men det är inte det som boxning handlar om, svarar Brækhus.

Knock i sjunde ronden

Norskan slog svenskan när de möttes för sju år sedan. Då vann Brækhus på knockout i den sjunde ronden.

– Jag skulle bli besviken om jag måste gå hela matchen. Det vore skönt att få avsluta matchen tidigt efter allt snack. Hon får se om det blir före sjunde ronden, säger Brækhus.

– Sjunde ronden? Lycka till, säger Laurén ironiskt och fortsätter:

– Hon vann i sjunde ronden när jag bara hade boxats i ett år som proffs och var orutinerad. Det var en skam att hon inte slog mig tidigare i den matchen. Flera motståndare som Cecilia har gått tiden ut med har jag stoppat i tredje och femte ronden. Om någon har blivit starkare så är det jag. Jag har fler knockout än hon.

"All press på henne"

Brækhus sätter sina fem VM-titlar på spel i matchen mot Laurén. Laurén har tidigare haft en mästartitel, men i en tyngre viktklass. Norskan är storfavorit till segern. Enligt Laurén är det Brækhus svaghet.

– Hon undervärderar mig. Jag tror att all press ligger på henne som ska försvara fem titlar på hemmaplan. Jag har aldrig varit mer harmonisk under en uppladdning, har tackat nej till jobb, intervjuer och middagar för att fokusera på matchen. Det här är mitt OS, min chans, säger svenskan, som för en månad sedan sade till TT att hon inte behövde "göra cirkus" av matchen:

– Den här gången ska jag fokusera på rätt saker och prestera på topp.

Mikaela Lauréns mormor är norska och Laurén kommer att följas på plats av flera norska släktingar.

– Jag vill nu skriva boxningshistoria, säger hon.