Lasch bakom Frölundas sjuka överkörning

Frölunda gjorde processen kort med Skellefteå i Scandinavium - efter den första perioden ledde hemmalaget med 5-0. Slutresultatet skrevs 7-1 efter att Frölundas Ryan Lasch stått för fyra assist.(TT)
Publicerad 16 februari 2019

Skellefteå hade fem raka bortasegrar medan Frölundas hemmaform varit skakig på senare tid. Men i lördagens toppmöte mellan de båda lagen var det inget snack: hemmalaget Frölunda körde över gästerna och vann med komfortabla 7-1.

””

Rivstart

Det var den första perioden som bäddade för segern. Frölunda gick in i periodpausen med en 5-0-ledning. Då hade Max Friberg dessutom missat en straff. Skellefteå var skakade och lagets tränare Tommy Samuelsson menade att hans spelare var tvungna att försöka skaka av sig insatsen.

””

Assistkung

Två minuter in i den andra perioden utökade dock Frölunda sin ledning genom Simon Hjalmarsson. Återigen var det poängkungen Ryan Lasch som låg bakom. Amerikanen stod för fyra assist och leder därmed SHL:s poängliga med sina 35 poäng.

Ställningen i den sista perioden var alltjämt 6-0 och det var Frölunda som tryckte på för ytterligare mål. Och målet kom - men det var inte Frölunda som gjorde det. I numerärt underläge var det i stället Skellefteås Joakim Lindström som kunde utnyttja slarvigt försvarsspel av Frölunda.

Frölunda gjorde dock ytterligare ett mål 20 sekunder senare genom Joel Mustonen.