TT-Sport

Lasch bakom Frölundas sjuka överkörning

TT-Sport Artikeln publicerades

Frölunda gjorde processen kort med Skellefteå i Scandinavium - efter den första perioden ledde hemmalaget med 5-0. Slutresultatet skrevs 7-1 efter att Frölundas Ryan Lasch stått för fyra assist.(TT)

Skellefteå hade fem raka bortasegrar medan Frölundas hemmaform varit skakig på senare tid. Men i lördagens toppmöte mellan de båda lagen var det inget snack: hemmalaget Frölunda körde över gästerna och vann med komfortabla 7-1.

– Vi vet vad som krävs för att vara framgångsrika och det gjorde vi idag. Vi börjar hitta vår identitet, säger Lasch till C More efter segern.

Rivstart

Det var den första perioden som bäddade för segern. Frölunda gick in i periodpausen med en 5-0-ledning. Då hade Max Friberg dessutom missat en straff. Skellefteå var skakade och lagets tränare Tommy Samuelsson menade att hans spelare var tvungna att försöka skaka av sig insatsen.

– Du får trycka på knappen och starta om hela proceduren och framför allt inte tycka synd om dig själv, sade han till C More efter första perioden.

Assistkung

Två minuter in i den andra perioden utökade dock Frölunda sin ledning genom Simon Hjalmarsson. Återigen var det poängkungen Ryan Lasch som låg bakom. Amerikanen stod för fyra assist och leder därmed SHL:s poängliga med sina 35 poäng.

Ställningen i den sista perioden var alltjämt 6-0 och det var Frölunda som tryckte på för ytterligare mål. Och målet kom - men det var inte Frölunda som gjorde det. I numerärt underläge var det i stället Skellefteås Joakim Lindström som kunde utnyttja slarvigt försvarsspel av Frölunda.

Frölunda gjorde dock ytterligare ett mål 20 sekunder senare genom Joel Mustonen.