Larsson: "En mardröm"

Helsingborgs IF hade ett järngrepp om sin allsvenska existens. Tre ödesdigra minuter skickade den klassiska föreningen ner till superettan. - Jag tror fortfarande att det är en mardröm, säger mittbacken Peter Larsson, som tog SM-guld med klubben 2011.(TT)
Publicerad 20 november 2016

Runt om på Olympias gräsplan låg utslagna Helsingborgsspelare med sina ansikten begravda i händerna. Klockan 15.21 blåste domaren Stefan Johannesson av den allsvenska kvalreturen mot Halmstads BK - Helsingborgs IF.s degradering till superettan var ett faktum efter förlust med sammanlagt 2-3.

””

Larsson sitter kvar

Första frågan han får på presskonferensen efter matchen - som följdes av skandalscener där supportrar attackerade Jordan Larsson på planen - är om den tidigare storspelaren kommer att träna klubben även i superettan.

””

Anrika HIF har fem SM-guld och lika många Svenska cupen-titlar på meritlistan. Föreningen är sexa i maratontabellen och näst senaste svenska lag att spela i Champions League (2000). Nu får ekonomiskt utsatta Helsingborg börja om i superettan.

””

Jordan Larsson hade i den 82:a minuten satt 1-0 till Helsingborg och därmed ledde skåningarna kvalet med totat 2-1. I den 87:e minuten kvitterade Halmstadsmittbacken Marcus Mathisen på straff och i den 90:e minuten skickade han in 2-1-målet som sänkte Helsingborg.