Larsson bygger självförtroende med titel

Vändning i kvartsfinal. Vändning i semifinal. Passande nog vände hon också flera gånger i finalen. Det gav Johanna Larsson en efterlängtad WTA-titel. "Jag känner mig otroligt glad", säger 29-åringen.(TT)
Publicerad 26 maj 2018

Johanna Larsson, 29, tog sin andra individuella WTA-titel i karriären när hon vann turneringen Nürnberg. Finalen mot amerikanskan Alison Riske vanns i två raka set (7-6, 6-4).

"Jag känner mig otroligt glad. Jag kom till den här veckan utan så mycket självförtroende", säger Larsson i segerintervjun enligt WTA:s webbplats.

"Lite mer energi"

I det andra setet tog Larsson fem raka game (varav två servegenombrott) för att kamma hem setet, matchen och titeln på det tyska gruset.

Ett passande avslut på en regn- och förseningsdrabbad turnering, där hon vänt från setunderläge i både kvarts- och semifinal på vägen till lördagens finaldrabbning.

Dessutom låg hon under både i inledningen av det första setet mot Riske, samt även i tiebreaket med 1-3.

"Vi båda kämpade hårt i dag. Regnet och allt väntande var tufft för alla - spelare, funktionärer och publik. I slutändan tror jag att jag hade lite mer energi över, och det var skillnaden", säger Larsson.

Svenskmöte i dubbel

Titeln i Nürnberg var Larssons andra i hennes totalt femte singelfinal på WTA-touren. Den första finalsegern kom i Båstad i Swedish Open 2015.

Den 97-rankade Larsson kommer att klättra en hel del på världsrankningen i och med sin seger, närmare bestämt till 59:e plats. Hennes bästanotering är en 45:e plats.

Dagen i Nürnberg avslutades dock med en förlust för Larsson. I par med belgiskan Kirsten Flipkens förlorade paret finalen i dubbelturneringen. Larsson/Flipkens vann första setet mot nederländskan Demi Schuurs och slovenskan Katarina Srebotnik med 6-3, men föll de kommande seten med 3-6, 7-10.

Svenskan åker nu till Paris där hon möter amerikanskan Bethanie Mattek-Sands i förstarundan av Franska mästerskapen.