TT-Sport

Larsson laddar om inför dubbeln

TT-Sport Artikeln publicerades

Johanna Larsson kunde inte rubba danska titelhållaren Caroline Wozniacki i Australian Open. Det slutade med förlust i två raka set, 1-6, 3-6. Men redan i morgon väntar ny chans - när hon ger sig in i dubbelturneringen. Johanna Larsson har spelat färdigt i singeltävlingen i Australian Open.(TT)

Johanna Larsson har spelat färdigt i singeltävlingen i Australian Open. Men nu är det dags för henne att fokusera om på dubbelturneringen.

En middag och en tidig kväll blir uppladdningen, och Rebecca Petersons match planerar hon att se från sängen.

– Man ligger nästan alltid och ältar och grubblar om vad man kunde ha gjort bättre. Men jag har lärt mig att släppa och sedan kan jag nästan grubbla ännu mer när tävlingen är slut. Men det är bara onödigt att drälla energi på det man inte kan påverka längre. Nu är det bara att så gott det går ladda inför dubbeln, säger Johanna Larsson till TT efter förlustmatchen mot Wozniacki.

Slampremiär för dubbelparet

Larsson utgör dubbelpar med belgiskan Kirsten Flipkens.

– Det ska bli kul att spela med "Flipper" och spela en grand slam ihop. Vi har spelat de små tävlingarna ihop, men aldrig de stora när det verkligen gäller.

TT: Hur kompletterar ni varandra?

– Jag tycker att "Flipper" är väldigt bra på nät och den som är lite kapten i laget. Hon styr ganska bra därframme på nät och säger lite till mig vad jag ska göra. Jag är kanske mer basen i det hela, försöker att serva bra och är kanske lite bättre på baslinjen, säger Larsson.

Dubbelparet tog sig till final i uppvärmningstävlingen i Hobart på Tasmanien inför Australian Open, där det blev förlust mot systrarna Chan Latisha och Chan Hao-Ching från Taiwan.

– Det var en chans att få spela ihop oss lite och känna på varandra. Sedan hade vi så klart gärna velat vinna. Men det är bra att få lite matcher ihop och det var också en mindre tävling, nu får vi se vad vi har att ge.

Motståndarna i dubbeln är schweiziskan Timea Bacsinszky och ryskan Vera Zvonarjova. Tuffa motståndare, enligt Larsson. Zvonarjova vann dubbeln i Australian Open 2012, då tillsammans med Svetlana Kuznetsova.

– De är stadiga där bak båda två och Bacsinszky har otroligt bra händer. De kompletterar varandra på samma sätt som jag och "Flipper" gör. Det kan bli lite dragkamp om vem som gör det bäst. Kan vi serva lite bättre än vad de kan så har vi nog en bättre chans, säger Johanna Larsson.

"Tufft därute"

Singelmötet med världstrean Caroline Wozniacki blev aldrig särskilt spännande. Det var mulet och 22 grader varmt när Johanna Larsson klev in på Margaret Court Arena i Melbourne, i andra omgången i Australian Open. Arenan tar omkring 7 500 i publiken, och var knappt halvfull.

– Det är en jättefin bana, fantastisk. Sedan var det inte fullsatt och det blev kanske inte den här najs sessionsstämningen som det kan bli ibland. Men det var kul, sedan var det lite för bra motståndare, säger Larsson.

Efter att ha vunnit de två första bollarna på Caroline Wozniackis serve, gick det fort utför för svenskan. Wozniacki dominerade baslinjespelet och första set slutade till slut 6-1.

– Som siffrorna visar så var det tufft därute för mig i dag. Hon var oerhört stabil. Det jag hade förväntat mig var att få bollar tillbaka. Men hon var nog nästan bättre än vad jag väntat mig. Hon neutraliserade mitt spel ganska bra, och jag servade inte tillräckligt bra. Hon spelade bra helt enkelt, säger Johanna Larsson.

Andra set bjöd på bättre spel från Johanna Larssons sida.

– Jag kände att jag kom runt lite mer och kunde driva med min forehand, vilket är min styrka. Och då fick jag lite bättre utdelning.

Men det räckte inte hela vägen och hon förlorade setet med 3-6, och också matchen, och är därmed utslagen ur Australian Opens singelturnering.

Larsson underdog

Wozniacki konstaterade också i intervjun på banan efter matchen att hon fått en bra start i Australian Open.

– Jag började väldigt bra och spelade aggressivt, säger Wozniacki.

Hon noterade att Larsson spelade bättre i det andra setet.

– Hon började att spela långa bollar, och gick på nät. Jag försökte att vara konsekvent, säger Wozniacki.

Kan möta svenska igen

Wozniacki är därmed vidare till tredje omgången. Där kan det bli ett nytt möte mot en svenska, Rebecca Peterson, rankad 62, som möter den ryska storstjärnan Maria Sjarapova i andra omgången under förmiddagen, svensk tid.

Ryskan är visserligen rankad 30 inför tävlingen, men har 36 singeltitlar i bagaget.

Wozniacki säger att hon inte föredrag någon speciell.

– Det spelar ingen roll. Jag får bara försöka att spela mitt bästa.