Larsson hittade rätt - till slut

Gefle var på väg att sätta rejäl press på Helsingborg i jakten på kvalplatsen. Då kvitterade Eric Larsson för Gif Sundsvall med sitt blott tredje tävlingsmål i allsvenskan och superettan på totalt sju år.(TT)
Publicerad 21 oktober 2016

Eric Larsson har tidigare i karriären gjort ett mål i allsvenskan och ett i superettan.

Den 23 maj 2012 avgjorde han när moderklubben Gefle mötte Örebro på Strömvallen och den 24 augusti 2013 sköt Larsson hem segern till Gif Sundsvall mot Degerfors borta.

På fredagskvällen kom mål nummer tre i karriären då Sundsvall tog med sig en poäng hem från Gävle.

””

"Inte riktigt klart"

Sundsvall har efter fredagens match åtta poäng ner till Helsingborg, som spelar sin match i omgången på söndag.

Det är redan 13 mål ner till Skånelaget och det där sällsynta Larssonmålet kan komma att bli det som säkrade kontraktet för "Giffarna" från Sundsvall.

””

För Gefle är det tyngre.

Larssons kvittering i 65:e minuten blev en rejäl kalldusch för hemmalaget som fick en tidig ledning i matchen då Johan Bertilsson krutade in 1-0 i 17:e minuten.

Helsingborgs långvariga kräftgång har hållit kvaldörren fortsatt öppen för Gefle och hade Gävlelaget lyckats ta sin fjärde seger för säsongen så hade nästjumbon bara haft två poäng upp till Helsingborg och därmed satt en rejäl press på Skånelaget inför deras match i omgången.