TT-Sport

Pettersson sjuk - men Larsson spelklar

TT-Sport Artikeln publicerades

Elias Pettersson gjorde både mål och assist i senaste VM-matchen mot Frankrike. Nu missar han kvällens match mot Österrike på grund av sjukdom. Däremot har backen Adam Larsson friats och är spelklar efter den kontroversiella tacklingen senast.(TT)

Växjös guldhjälte och succéjunior bröt både mål- och poängtorkan senast mot Frankrike och såg ut att vara på gång.

Nu tvingas han avstå kvällens match.

– Det är alltid tråkigt när man missar en match på grund av sjukdom, men så är det. Det sker i bland. Det handlar om att komma tillbaka så fort som möjligt för honom, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Adrian Kempe tar Petterssons plats i andrakedjan bredvid centern Mikael Backlund och Gustav Nyquist. Tre Kronor anmäler ingen mer spelare utan spelar med elva forwards i kväll.

Garpenlöv vill inte säga vad det är för sjukdom - ryktet säger förkylning - utan bara att Pettersson isolerats.

Däremot undgick backen Adam Larsson avstängning för sin tuffa tackling mot franske forwarden Guillaume Leclerc. Larsson kallades till förhör med Internationella ishockeyförbundets disciplinnämnd, men friades.

– Det var jätteskönt. Han har haft en otroligt stark inledning på den här VM-turneringen och betyder mycket för oss med sitt fysiska spel och vilka signaler han sänder till sitt lag, säger Garpenlöv.