Landslagsspelare slog till i sista minuten

Landslagsanfallaren Erik Pettersson blev Sandvikens hjälte i den andra kvartsfinalmatchen borta mot Västerås i bandyns SM-slutspel. 23-åringen sköt 5-4 på straff nära fyra minuter in på tilläggstiden och såg till att utjämna till 1-1 i matchserien som avgörs i bäst av fem.(TT)
Publicerad 26 februari 2017

Sandviken, som föll i sudden death på hemmaplan i fredags, fick en drömstart med tre mål den första kvarten och gick till halvtidsvila i ledning med 3-0. Men Västerås kom ikapp och i 66:e minuten sköt Västerås lagkapten Magnus Joneby 4-3. Men i 82:a minuten utjämnade Daniel Mossberg till 4-4 med sitt tredje mål för dagen.

Även i söndagens andra kvartsfinal kom avgörandet på tilläggstid. Broberg-Söderhamns Jonas Nygren skickade in 5-4 mot Edsbyn i 92:a minuten och såg därmed till att kvittera till 1-1 i matchserien.