Krossar för både Villa och Saik

Villa-Lidköping körde över Västerås i bandyns seriefinal med 7-0. En lika tung kross stod Sandviken för borta mot Hammarby, där matchen slutade 0-6. - Det är inte acceptabelt, det finns inga ursäkter, säger Hammarbys Christoffer Fagerström till Bandypuls.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

Villa-Lidköping har bara förlorat en match den här säsongen - mot Bollnäs i november. Skulle de få det tuffare mot tabelltvåan Västerås? Knappast.

Villa såg till att skaffa sig en tidig ledning i matchen efter två snabba mål av Joakim Andersson innan det ens gått fyra minuter. Serieledaren utökade innan halvtidsvilan till 4-0.

För Västerås var det oerhört svårt, ja faktiskt omöjligt den här kvällen, att få in bollen. När Villa gjorde 5-0 hade VSK haft tio hörnor, mot hemmalagets en, utan att göra mål, och Villa hann göra ytterligare två innan matchens slut.

””

Villa rycker därmed ifrån Västerås i tabellen och har nu fem poäng till godo till tabelltvåan.

Möte mellan krislagen

Hammarby och Sandviken var, förutom ett även det ett toppmöte, också ett möte mellan två lag med turbulens på grund av dålig ekonomi.

Sandviken var först med att meddela att klubben efter säsongen säger upp alla spelares kontrakt - för att få ordning på ekonomin och på så vis kunna få förnyad elitlicens. Hammarby följde snart efter med beskedet att samtliga spelares kontrakt säg upp omedelbart, av samma anledning.

När lagen väl möttes på isen var det Sandviken som verkade ha lyckats bäst med att skaka av sig turbulensen. Ställningen var 4-0 till Saik efter en halvlek på Zinkensdamm, och gästerna vann till slut med förkrossande 6-0.

””

"Förbannat dåligt"

Desto tyngre var det i hemmalägret.

””

Förlusten var andra raka på hemmaplan, efter beskedet om klubbens dåliga ekonomi.