TT-Sport

Kritiserad Kuchar kryper till korset

TT-Sport Artikeln publicerades

Golfspelaren Matt Kuchar har fått mycket kritik efter att inte ha gett en tillfällig caddie skäligt betalt. Nu har Kuchar bett om ursäkt till caddien David Ortiz och gått med på att betala honom en rimlig lön.(TT)

Det var i november som golfesset Kuchar vann tolv miljoner kronor när han var bäst av alla i en PGA-tourtävling i Mexiko. Hans triumf har dock hamnat i skymundan då den vikarierande caddien David Ortiz blev besviken över vad han fick betalt.

Förutom segerpokalen vann Kuchar motsvarande 12 miljoner kronor, men betalade bara Ortiz 46 000 kronor. Normalt brukar en caddie få upp mot tio procent av segerchecken.

Kuchar försvarade sig tidigare i veckan med orden "Att tjäna 46 000 kronor är en bra vecka", men efter att han bland annat har hånats av publiken under den pågående PGA-tävlingen i Pacific Palisades, Kalifornien, har miljonären krupit till korset.

– Den här veckan gjorde jag uttalanden som var okänsliga och jag gjorde en dålig situation värre, sade Kuchar enligt ESPN.

– Jag svek mig själv, min familj, mina samarbetspartners och de nära mig, och jag svek David, sade Kuchar och lade till att han skulle ringa sin forne caddie och be om ursäkt och betala de pengar Ortiz hade begärt, knappt 500 000 kronor.

I den pågående tävlingen ligger Kuchar på 32:a plats efter drygt halva andra rundan. Tävlingen fick på fredagen avbrytas i förtid på grund av mörker och bland andra Kuchar och Jonas Blixt (delad 34:a) får spela klart rond två på lördagen.