Kristianstad tog en viktig seger

Kristianstad ger sig inte - de vill hänga på i den damallsvenska toppstriden. Efter seger med 2-1 i Skånederbyt borta mot Vittsjö så är nu Kristianstad fem poäng från serieledaren Göteborg. Kristianstad fick en smakstart efter att ha fått en straff redan efter tio minuter.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Kristianstad fick en smakstart efter att ha fått en straff redan efter tio minuter. Therese Ivarsson klev fram och sköt säkert in ledningen. Strax före pausvilan såg dessutom Rita Chikwelu till att utöka till 2-0.

Men ligafyran bjöd in Vittsjö i matchen i den andra halvleken. 20 minuter från slutet såg Clara Markstedt till att reducera och väcka viss hopp till jagande Vittsjö.

Kristianstad höll dock undan, tog tre viktiga poäng och är i allra högsta grad med i kampen om ligatiteln.

Eskilstuna tog en klar seger hemma mot Limhamn Bunkeflo med 4-0. Hemmalaget gick tidigt upp i en 2-0-ledning efter dubbla mål av Mimmi Larsson. I andra halvlek fyllde sedan Felicia Karlsson och Cajsa Åkerberg på med varsitt mål.