TT-Sport

Kristianstad favoriter - som vanligt

TT-Sport Artikeln publicerades

Kristianstad är storfavoriter till att ta sitt femte raka SM-guld i handboll. Vårens finalmotståndare HK Malmö ses som främste utmanare. - Vi får försöka minska avståndet i år, säger Malmötränaren Stian Tønnesen Kristianstad är i vanlig ordning favorit att vinna herrarnas handbollsliga.(TT)

Kristianstad är i vanlig ordning favorit att vinna herrarnas handbollsliga. Tretton av 14 lag - Kristianstad inkluderat - tippade under upptaktsträffen i Malmö att skåningarna vinner grundserien för femte året i följd. Elva lag tippade även att klubben tar hem sitt femte raka SM-guld.

– Det är ingen överraskning om man tittar historiskt sett, säger Kristianstadstränaren Ola Lindgren.

– Vi har ett bra och intressant lag även i år, även om vi har sju nya spelare. Det måste man också ha respekt för - den tiden man behöver få för att få det att fungera med alla nya, säger Lindgren.

Tvåa i grundserien tippas HK Malmö, som förra säsongen blev just tvåa och förlorade SM-finalen mot Kristianstad efter förlängning (23-22). I grundserien var Malmö nio poäng efter skåningarna.

– Vi får försöka minska det avståndet. Det kan bli en målsättning i sig, säger Malmötränaren Stian Tönnesen.

Nio lag i serien tror även att Malmö spelar SM-final i vår. Denna säsong återgår handbollen - både på dam- och herrsidan - till att spela en finalserie över fem matcher i stället för en finalmatch på neutral ort. Det är första gången sedan 2004 som SM-vinnaren koras i en finalserie.