Kongo-Kinshasa till semifinal

Kongo-Kinshasa blev som första lag klart för semifinal i Afrikanska mästerskapet i fotboll efter 4-2 mot grannlandet Kongo-Brazzaville.(TT)
Publicerad 31 januari 2015

Efter en mållös första halvlek exploderade kvartsfinalen i andra. Först hade Jeremy Bokila ett skott i ribban för Kongo-Kinshasa. Men Kongo-Brazzaville, som var bästa laget i gruppspelet, tog ledningen när Ferebory Dore nätade i 55:e minuten. Thievy Bifouma ökade på till 2-0 i 62:a.

Men då kom Kinshasas makalösa vändning. Dieudonne Mbokani reducerade i 66:e, Bokila satte 2-2 i 76:e och så nickade Joel Kimwaki in 3-2 i 81:a. Och Mbokani fastställde segern med sitt 4-2-mål på tilläggstid.