Klingberg bakom Dallas vändning

John Klingbergs supersäsong bara fortsätter. I nattens NHL-ishockey stod svenskbacken för ett mål och en assist när hans Dallas vände 0-3 till seger med 4-3 borta mot Minnesota. Nattens facit betyder att 23-åringen är femma i poängligan med 27 poäng (5+22) på 24 matcher, bäst av alla försvarsspelare.(TT)
Publicerad 29 november 2015

Nattens facit betyder att 23-åringen är femma i poängligan med 27 poäng (5+22) på 24 matcher, bäst av alla försvarsspelare.

Mot Minnesota kom Klingbergs första poäng 14.34 in i tredje perioden när han - sedan han elegant dragit en motståndare på blålinjen - sköt 3-3 högt i Minnesotamålvakten Darcy Kuempers plockhandskkryss.

Med drygt en minut kvar av förlängningen fick Klingberg en passningspoäng sedan han var med i förarbetet till Tyler Seguins segermål.

””

Klingbergs landsman Erik Karlsson, tvåa i backarnas poängliga, hade två målgivande passningar när hans Ottawa föll med 3-4 borta mot Arizona, där vi hittar nattens bästa nordbo. Dansken Mikkel Bødker sköt tre av hemmalagets mål och gjorde därmed sitt andra hattrick för säsongen mot just Ottawa.

Poängligaledaren Patrick Kane blev första amerikan att göra poäng i 19 matcher i följd när han fick ihop både ett mål och en assist i Chicagos match mot Los Angeles. Men trots en 2-0-ledning förlorade det regerande mästarlaget. Los Angeles, Stanley Cup-mästare 2014, vann med 3-2 sedan Marian Gaborik avgjort i förlängningen.