Kinesisk målvakt tog dyr drickapaus

Det kan kosta både poäng och pengar att släcka sin törst vid fel tillfälle. Det fick den kinesiske fotbollsmålvakten Sui Weijie dyrt erfara i en ligamatch i helgen. Hans lag Chongqing Lifan ledde med 1-0 när motståndarlaget Liaoning fick frispark strax utanför straffområdet sju minuter före full tid.(TT)
Publicerad 26 maj 2015

Det kan kosta både poäng och pengar att släcka sin törst vid fel tillfälle. Det fick den kinesiske fotbollsmålvakten Sui Weijie dyrt erfara i en ligamatch i helgen.

Hans lag Chongqing Lifan ledde med 1-0 när motståndarlaget Liaoning fick frispark strax utanför straffområdet sju minuter före full tid. Då bestämde sig Sui Weijie för att det var dags för en drickapaus, något som resulterade i en snabb petning förbi muren och öppet mål för motståndarna som kvitterade till 1-1.

Efter matchen bötfälldes Sui Weijie med 50 000 yuan, drygt 65 000 kronor.