Fin svenskkväll i Europa League

Lyckan ler mot svenskarna i Europa League. Flera blågula spelare hade nyckelroller när deras lag tog sig vidare till åttondelsfinalerna.(TT)
Publicerad 23 februari 2017

Isaac Kiese Thelin blev oväntat nog stor hjälte för Anderlecht, som låg under med 0-3 på bortaplan mot Zenit S:t Petersburg och såg ut att vara på väg ut ur turneringen.

Men, ett reduceringsmål i slutminuten av Isaac Kiese Thelin räckte för att ta den belgiska klubben - som vann med 2-0 hemma - vidare till åttondelsfinal på fler gjorda bortamål.

Ett inlägg från höger nådde mittbacken Bram Nuytinck i straffområdet, som nickade bollen vidare till Kiese Thelin som i sin tur nickade den över målvakten och in i mål.

Målet var svenskens första för Anderlecht, dit han sedan januari är utlånad från Bordeaux.

Fin "wendtning"

I Florens stod Oscar Wendts Mönchengladbach för en smått osannolik vändning mot Fiorentina. Tysklaget kom till Italien med ett 0-1-underläge och låg i halvtid under med 0-2, men gick till slut ändå vidare med totalt 4-3 efter ett snabbt hattrick av Lars Stindl.

Stindl reducerade först på straff precis före halvtidsvilan, och satte sedan 2-2 och 3-2 på den andra halvlekens första tio minuter.

Andreas Christensen satte sedan 4-2-målet som tog Mönchengladbach vidare.

Guidetti ordnade straff

FC Köpenhamn, där Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson spelade från start, bökade sig vidare genom att spela 0-0 hemma mot bulgariska Ludogorets. FCK hade 2-1 att gå på från bortamötet, vilket räckte för att klubben skulle överleva - trots ett 75-procentigt bollinnehav för Ludogorets.

John Guidetti spelade hela matchen för Celta Vigo, som behövde göra minst två mål på bortaplan mot Sjaktar Donetsk i Charkiv i nordöstra Ukraina.

Svensken blev kapad av Sjaktars målvakt i den 90:e minuten och ordnade på så sätt straffen som Iago Aspas kunde sätta 1-0 på - vilket tog matchen till förlängning. Där nickade Gustavo Cabral in segermålet på hörna.

Kvällens mest förkrossande seger stod Lyon för, som besegrade AZ Alkmaar med 7-1 i matchen och gick vidare med totalt 11-2.