TT-Sport

Khalili om tuffa tiden: "Psykiskt jobbigt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Imad Khalili har lämnat den tunga och mörka tiden bakom sig. Nu ser han bara framåt. - Det har varit jättetufft, psykiskt jobbigt, sade tvåmålsskytten efter Hammarbys 4-0-seger mot Brommapojkarna.(TT)

Leendet är stort och i famnen har Imad Khalili blombuketten han fick efter att ha utsetts till matchens spelare i storsegern mot Brommapojkarna.

Men vägen hit har varit lång, mörk och tuff.

31-åringen kom till Hammarby 2015 och har sedan dess haft svårt att ta plats den allsvenska klubbens startelvor. Fram till årets säsong hade han noterats för 34 matcher, varav bara nio från start och bara ett enda mål.

– När jag kom var jag inte jättebra, det vet jag om. Nu passar jag in med spelarna, det är skickliga spelare som passar min fotboll, sade han.

– Det har varit jättetufft, psykiskt jobbigt, men det finns ingen genväg till framgång. Du måste jobba och hoppas på att en tränare tror på dig.

"Kvaliteter"

En tränare som tror på honom har Khalili fått den här säsongen.

– Man ser på träning vad Imad har för kvaliteter. Han har de kvaliteter som jag uppskattar på den positionen. Sedan är det all "cred" till Imad, som har gjort ett fantastiskt jobb, framför allt mentalt, för att komma tillbaka efter den hårda tid som han har haft i Hammarby, sade tränaren Stefan Billborn.

– Han kommer bara att bli ännu bättre.

I Billborns lag har Imad Khalili varit en startspelare under den allsvenska inledningen och hemma mot Brommapojkarna resulterade det i två mål - 1-0 och 2-0 - i 4-0-segern.

– Fantastiskt. Men jag jobbar vidare. Jag spelar med bra spelare, jag passar in i systemet och jag försöker göra så få misstag jag kan. Jobbar jag hårt i defensiven så vet jag att offensiven kommer, sade Khalili.

Det gjorde den som sagt i mötet med BP på Tele2 arena.

Khalili slog till två gånger om och 2-0-målet kan beskrivas som en teknisk delikatess.

Mer nöjd med nicken

– Jag hade något liknande i Norrköping, mot Ljungskile, och jag tänkte på det direkt. "Jille" (Jiloan Hamad) gjorde en fantastisk passning, den kom rätt på läppen, jag tog emot den... Egentligen ville jag slå den direkt med högern men den lyftes upp till vänstern och så bara tryckte jag in den, sade han.

– Men jag var nästan mer nöjd med huvudspelet.

Nickmålet skickade han in i 25:e minuten och såg till att Hammarby tog ledningen med 1-0.

Med sina två mål visade Imad Khalili vägen för sitt Hammarby. Tio minuter efter 2-0-målet satte Hamad säsongens femte mål till 3-0 och i 77:e minuten ökade inhopparen Pa Dibba på till 4-0.

I och med segern har Hammarby inlett allsvenskan med tre raka trepoängare och toppar tabellen.

– Janne Andersson (förbundskapten) sade att allsvenskan är ett maraton, och det är det. Vi är bara i början och det gäller att ha så hög lägstanivå som möjligt, sade Imad Khalili.