Katalanska bottenlaget chockade Madrid

I politikens värld pågår en kamp mellan Katalonien och styret i Madrid. På fotbollsplanen vinner Katalonien. Girona vände 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Real Madrid. Ett resultat som även gynnar Barcelona. Isco gav gästerna en smakstart genom att göra 1-0 redan i den tolfte minuten.(TT)
Publicerad 29 oktober 2017

Isco gav gästerna en smakstart genom att göra 1-0 redan i den tolfte minuten. Allt enligt plan så långt. Men inom loppet av fyra minuter i början av andra halvlek vände Girona med två klassmål.

Pere Pons Riera vände bort tre Real-spelare innan hans nästa dribbling gick via Madrids Nacho och hamnade hos lagkamraten Cristian Stuani, som i sin tur lurade bort en motståndare och sköt 1-1. Hemmalagets segerfullträff var ett klackmål av Cristian Portu.

Girona lyfte fem platser i tabellen upp till elfte plats. Segern gynnade även grannen Barcelona. Serieledaren har nu åtta poäng ner till tabelltrean Real.

””

De politiska undertonerna i matchen märktes inte i publiken. Men på Twitter slog Kataloniens sparkade regionpresident Carles Puigdemont, en Girona-supporter, mynt av vinsten.

"Gironas seger mot ett av världens bästa lag är ett exempel och kan vara en referenspunkt för andra situationer", skrev han.

Svenska landslagsanfallaren John Guidetti hoppade in i 84:e minuten för Celta Vigo. Då hade han precis fått se Málagas Recio göra det avgörande målet på straff, 2-1.