Karlsson bakom Ottawas vändning

Svenskbacken Erik Karlsson gjorde ett mål och en målgivande passning när hans slutspelsjagande Ottawa vände 1-2 till seger med 4-2 borta mot San Jose i NHL-ishockeyn. Karlssons mål - ett slagskott på en retur - kom 7. 29 in i mittperioden i numerärt överläge och betydde 1-1.(TT)
Publicerad 1 mars 2015
Svenskbacken Erik Karlsson gjorde ett mål och en målgivande passning när hans slutspelsjagande Ottawa vände 1-2 till seger med 4-2 borta mot San Jose i NHL-ishockeyn. Karlssons mål - ett slagskott på en retur - kom 7.29 in i mittperioden i numerärt över

Karlssons mål - ett slagskott på en retur - kom 7.29 in i mittperioden i numerärt överläge och betydde 1-1.

Även Karlssons andra poäng i matchen kom i numerärt överläge. Den här gången passade han till Mika Zibanejad som sköt ett skott som tog i sargen bakom San Joses målvakt Antti Niemi och studsade fram till Mike Hoffman som slog in matchavgörande 3-2.

Karlssons insats, med över 28 minuters speltid, innebar dessutom att han utsågs till matchens bästa spelare.

Sammanlagt har den 24-årige försvarsspelaren gjort 47 poäng på 60 matcher och är en poäng bakom Montreals P.K Subban och Calgarys Mark Giordano i backarnas poängliga.

Niklas Kronwall hade mest speltid i Detroit och stod för två målgivande passningar i 4-3-segern borta mot NHL:s bästa hemmalag Nashville. Kronwalls båda passningspoäng kom i tredje perioden när Detroit vände 2-3 till seger med 4-3.

Betydligt sämre gick det för Nicklas Grossmann i Philadelphia. Grossmann, som var skadad större delen av januari, blev träffad av en puck högt upp i ryggen i mötet med NY Rangers. Grossmann tvingades avbryta matchen och enligt knapphändiga rapporter från Philadelphia har svensken en skada på överdelen av kroppen. Philadelphia vann ändå matchen med 4-2.