TT-Sport

Karlsson aktuell för Sverigematcher

TT-Sport Artikeln publicerades

Erik Karlsson har gjort sitt första hela ispass efter sommarens fotoperation. Men Ottawa-backen tror inte på comeback till NHL-premiären den 5 oktober mot Washington. - Jag kan sannolikt inte spela då, säger han till Ottawa Citizen.(TT)

Erik Karlsson har gjort sitt första hela ispass efter sommarens fotoperation. Men Ottawa-backen tror inte på comeback till NHL-premiären den 5 oktober mot Washington.

– Jag kan sannolikt inte spela då, säger han till Ottawa Citizen.

– Allt kan hända men vi får se hur det känns när jag kör på lite hårdare, med kroppskontakt och i matchtempo.

Enligt den kanadensiska tidningen lär dock backstjärnan inte missa mer än ett par matcher i inledningen av säsongen. I så fall ska han kunna spela de två matcherna i Sverige, mot Colorado, i början av november.

– Det var fyra månader sedan jag åkte skridskor senast och behöver tid att anpassa mig. Just nu kan jag inte köra så bra som de andra. Förhoppningsvis kommer det att gå allt bättre när försäsongen är över och serien ska starta. Sen får vi se, säger Karlsson.

Karlsson har varit en av NHL:s bästa backar de senaste säsongerna och han ledde Ottawa till semifinal i Stanley Cup i våras, trots skadan i vänstra foten. I juni opererades han.