Matchhjälten sågade sig själv

Andra raka segern efter 3-1 mot Örebro. Och succén fortsätter för fjolårets slagpåse i SHL - då sågar Karlskronas målvakt oväntat sig själv.  (TT)
Publicerad 22 oktober 2016

Karlskronas Johannes Jönsson, som för två säsonger sedan tillhörde just Örebro där har aldrig riktigt fick chansen mellan stolparna - hyllade laget insats - men var kritiskt till sin egen.

””

Och utvecklar lite senare:

””

TT: Jaså, vi som tänkte kalla dig matchhjälte.

””

Har hittat formen

Det har förvisso bara spelats en femtedel av serien. Men för många är det nog en skräll att Sydsveriges hockeylag från Malmö och Karlskrona finns med i toppen av tabellen efter elva spelade omgångar. Klubben från Blekinge har nu åtta segrar på de tio senaste matcherna.

Men Johannes Jönsson, som inför säsongen värvades från Tingsryd verkar inte nämnvärt förvånad över att Karlskrona radar upp segrar.

””

Läget är däremot tufft för hans förra klubb Örebro som åkte på tredje raka förlusten.

"Pucken gick på ett snöre"

Karlskronas Emil Larsson inledde målskyttet mycket vackert efter en kvart i första perioden då han styrde in pucken bakom Örebromålvakten Julius Hudacek.

””

I andra perioden ökade Joel Kellman på Landskronas ledning till 2-0 när han fick iväg ett skott som enkelt smet in mellan benen på Julius Hudacek. Direkt efter en tekning, snärtade sedan Mattias Guter in trean bakom Örebromålvakten.

I speakerintervjun i pausen, efter att laget blivit utbuat av sin egen publik,  pratade Örebroveteranen Johan Wiklander om att visa stolthet i tredje perioden, och om att ta sig in framför mål.

I mitten av den tredje perioden lyckades i varje fall Libor Hudacek få hål på Johannes Jönsson när reducera till 3-1 med ett rappt och bestämt skott.