Karlskoga avgjorde på andra försöket

Bik Karlskoga tappade 2-0 till 2-2 i slutminuten. Det gick bättre i förlängningen. Carl Berglund avgjorde den tredje playoffmatchen mot AIK, 3-2, och skickade sitt lag till SHL-kval mot Rögle. - Gött att det är slut, sade Berglund efter målet i den femte perioden.(TT)
Publicerad 20 mars 2017

Karlskoga borde ha avgjort playoff-mötet mot AIK strax efter klockan 21.

Det dröjde till några minuter efter halv elva. Carl Berglund prickade rätt och överlistade AIK-målvakten Gasper Kroselj efter 86.59.

””

Målet innebär SHL-kval mot Rögle i bäst av sju matcher.

””

Ejdsell hittade rätt

Victor Ejdsell gjorde 25 mål och vann poängligan i hockeyallsvenskans grundserie men hade inte bidragit i det offensiva protokollet i de två första playoff-matcherna mot AIK.

När det skulle avgöras fick han pucken i rätt läge sedan AIK slarvat i mittzon. Då bjöd han på en läcker, lång dragning och när han sprätte upp en backhand var AIK-målvakten Gasper Kroselj maktlös. Pucken satt i nättaket och betydde 1-0 efter 17.13 i den andra perioden.

””

Karlskoga ökade sedan på till 2-0 i början av den tredje perioden när Simon Mattsson lade pucken mellan benen på Kroselj.

AIK saknade sjuke Michael Lindqvist, som gjorde två mål i den andra playoff-matchen, och under matchen tvingades både Jesper Bratt och Jesper Frödén utgå. Efter 0-2-målet såg Stockholmslaget ut som en förlorare.

Två snabba mål

Men gästerna gav sig inte utan fajt.

Med 37 sekunder kvar reducerade Jonas Almtorp till 1-2 när han vallade in pucken via ändan på Karlskoga-målvakten Emil Kruse.

Och med sju sekunder kvar studsade Mads Larsens skott via Karlskogabacken Jacob Lundegård in i mål till 2-2.

””

Upphämtningen visade sig dock vara förgäves.

Rögles assisterande tränare Patrik Ross var på plats i Nobelhallen för att spionera på den kommande motståndaren i SHL-kvalet.

Vid ställningen 0-0 hade han inga önskemål.