Kane tog USA till semifinal

Amerikanske superstjärnan Patrick Kane sköt USA till semifinal i ishockey-VM. Kane gjorde två av målen när Tjeckien besegrades med 3-2. Nu väntar semifinal mot antingen Sverige eller Lettland. Den trefaldige Stanley Cup-mästaren var fullständigt briljant mot Tjeckien och svarade för två klassmål.(TT)
Publicerad 17 maj 2018

Den trefaldige Stanley Cup-mästaren var fullständigt briljant mot Tjeckien och svarade för två klassmål.

Först accelererade han runt den tjeckiske backen Adam Polasek efter 10.36 i första perioden och sköt i målvakten Pavel Francous bortre hörn. Hans sjunde mål och 18:e poäng i VM-turneringen.

Efter 6.58 i den tredje perioden kom han i ett liknande läge.

"Gör skillnad"

Den här gången blev backen Filip Hronek så ivrig när han skulle förbereda sig på Kanes dragning att han trillade, och den 29-årige pucktrollaren från Chicago fick öppen väg mot Francous och sköt 3-2.

””

Kane gör sitt andra VM, men har inte varit med sedan 2008.

Tjeckien hamnade i tvåmålsunderläge i första perioden - Cam Atkinson gjorde USA:s 2-0-mål - men kom tillbaka och tog över i mittperioden.

Michal Repik dundrade in 2-1 och Martin Necas kvitterade i numerärt överläge.

Satsar på guld

Tjeckerna såg i det läget vassare ut inför slutperioden - men då klev Kane fram.

Den amerikanska segern var revansch för kvartsfinalförlusten mot just Tjeckien i OS i februari.

USA jagar sin första VM-medalj sedan 2015 då laget tog brons. Nationen, som dominerat på juniorsidan på senare år med tre JVM-guld sedan 2010, har bara ett enda VM-guld på seniorsidan vilket kom för 85 år sedan, 1933.