Manchester-klubbarna vann igen - kvar i topp

Manchester City krossade Crystal Palace med 5-0. Stadsrivalen United fick kämpa hårdare men vann också. Klubbarna är kvar i topp av Premier League men City är etta på bättre målskillnad. Storklubbarna i England levererade idel segrar på lördagen. Om än på olika sätt.(TT)
Publicerad 23 september 2017

Storklubbarna i England levererade idel segrar på lördagen.

Om än på olika sätt.

Manchester-konkurrenterna City och United delade serieledningen på identiska siffror, fyra segrar, ett kryss och 16-2 i målskillnad, inför omgången. Pep Guardiolas manskap krossade Crystal Palace med 5-0 efter två mål av Raheem Sterling. Sergio Agüero gjorde sitt sjätte mål för säsongen och är nu bara en fullträff från Eric Brooks klubbrekord på 177.

Palace är fast i botten av tabellen efter sex förluster på lika många matcher och noll gjorda mål. En brant uppförsbacke för nye tränaren Roy Hodgson.

Lukaku avgjorde igen

Manchester United fick en tuffare resa borta mot Southampton. Romelu Lukaku gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Belgaren fick två chanser efter Ashley Youngs inlägg och rakade in 1-0 på en målvaktsretur. Southampton var nära en kvittering i andra halvlek. Oriol Romeu kom närmast med två vassa lägen från nära håll, men spanjoren sköt först utanför och sedan stod Marouane Fellaini i vägen på mållinjen.

United-backen Victor Nilsson Lindelöf var återigen utanför truppen och får vänta på Premier League-debuten.

Liverpool vann, med nerv, borta mot Leicester med 3-2. Philippe Coutinho assisterade till Mohamed Salahs 1-0 på nick med ett fint inlägg. Brasilianen visade återigen precision med sin högerfot när han vackert skruvade in en frispark. Precis före halvtidsvilan kvitterade Shinji Okazaki i öppet mål efter att Simon Mignolet misslyckats att fånga bollen efter ett inlägg.

När Liverpool och Jordan Henderson kontrade in 3-1 i den 68:e minuten såg segern nästan säkrad ut. Men Jamie Vardy reducerade minuten efter, och bara två minuter senare blev den rivige Leicester-anfallaren nedsparkad av Mignolet och domaren dömde straff. Men i stället för sitt sjunde mål på fyra matcher mot Liverpool räddades Vardys straff av Mignolet.

Regerande ligamästaren Chelsea körde över Stoke borta med 4-0. Alvaro Morata gjorde hattrick. Samtliga fullträffar kom med fötterna. Han hade tidigare under säsongen gjort tre mål med huvudet. Pedro, även han spanjor, gjorde det sista målet för London-laget. Ett rappt skott efter att Stokes Darren Fletcher olyckligt bröstat fram Chelsea-spelaren.

Kane Spurs matchvinnare

Harry Kane blev stor segermakare för sitt Tottenham borta mot West Ham. Två mål och en frispark i stolpen, som Christian Eriksen slog in returen på, gav Tottenham en 3-0-ledning efter timmen var spelad i London.

Det som länge såg ut att bli en komfortabel seger för Spurs blev dock en nervigare historia än väntat. Två reduceringar, kombinerat med ett rött kort på Tottenhambacken Serge Aurier, gav tillbaka spänningen till matchen. På tilläggstid svällde också känslorna över för lagen, där bland annat Fernando Llorente och Winston Reid hamnade i handgemäng.