Nannes Kalmar lyfter - vann sexpoängsmatch

En demoraliserande 0-6-förlust mot Malmö knäckte inte Kalmar. KFF slog bottenrivalen Gif Sundsvall med 3-1 och ökar avståndet till allsvenskt kval. - Vi har mycket mer tydlighet i vårt presspel, säger Viktor Elm.(TT)
Publicerad 21 augusti 2017

Efter en tuff start med tre raka förluster har nygamle mästartränaren Nanne Bergstrand lyft Kalmar till säkrare mark. Borta mot Gif Sundsvall kom fjärde segern på fem matcher och avståndet till Giffarna på kvalplats ökade från en till fyra poäng. Dessutom passerades Jönköpings Södra i tabellen och KFF är ny tolva i allsvenskan.

””

Många värvningar

Förutom en ny tränare värvade Kalmar aktivt under transferfönstret. Fyra av spelarna från start mot Sundsvall kom i sommar. Jonathan Ring, nyligen hemplockad från ett misslyckat utlandsäventyr i turkiska Genclerbirligi, skruvade in 1-0 i den 13:e minuten med ett distansskott.

Erton Fejzullahu, Mikael Dyrestam, Harmeet Singh, Philip Hellquist är andra nyförvärv som fick speltid. Dessutom gjorde långtidsskadade Viktor Agardius comeback.

””

Självmål av Sundsvall

När andra halvlek var två minuter gammal dubblade gästerna ledningen. Ett hårt inlägg från Emin Nouri nickades ännu hårdare i eget mål av Sundsvalls mittback Eric Björkander.

När timmen var spelad small det igen bakom Tommy Naurin när Viktor Elm avlossade vänstersläggan i ena krysset efter en hörna. Två minuter senare forcerade Linus Hallenius in 1-3-reduceringen, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Giffarna har därmed bara tagit en poäng på fyra matcher och har tre respektive fem pinnar ner till jagande Halmstad och AFC på nedflyttningsplats. Dessutom haltade Lars Krogh Gerson av plan och tog sig för höften. Mittfältaren missade åtta matcher i våras på grund av en höftskada.

Hyllar presspelet

För Kalmar är formen tvärtom uppåtgående. Fjärde segern på fem matcher ger andrum. Den största förändringen, tillsammans med nyförvärven, är presspelet, menar Elm.