Kalla kan slå Gundes rekord

Mästerskapsmaskinen Charlotte Kalla har bara missat en medalj under de senaste tre mästerskapen. Lyckas hon även i tremilen blir hon historisk. - Det är det sista loppet här så det är nog många som börjar packa ihop. Men det ska inte vi göra, vi är taggade, säger Kalla.(TT)
Publicerad 3 mars 2017

I VM i Falun 2015 tog Charlotte Kalla medalj i samtliga fyra lopp hon ställde upp i. Året innan, OS i Sotji, kom enda missen på just 30 kilometer. I Lahtis har det hittills blivit tre medaljer av tre möjliga: brons i skiathlon, silver på 10 kilometer och silver i stafetten.

Med stafettlagets silvermedalj tangerade hon Gunde Svans rekord med 17 mästerskapsmedaljer och för att hon ska stå ensam på tronen efter tremilen i fristil krävs ännu ett superlopp på lördagen.

””

"Otroligt tufft"

Med sig i huvudet har hon bland annat bronset från tremilen i Falun (som då gick i klassisk stil) - ett riktigt kämpalopp där hon jobbade sig tillbaka efter en svacka och knep bronset.

Men även stafettsträckan i Lahtis var viktig.

””

Marit Bjørgen är återigen storfavorit, och Charlotte Kalla nämner även norskorna Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Heidi Weng, finländskorna Krista Pärmäkoski och Kerttu Niskanen som starka åkare.

I den svenska uppställningen får Kalla med sig en betydligt mindre erfaren lagkamrat i Ebba Andersson.