Kalasstart för Eriksson och Chelsea

Magdalena Eriksson hade inte kunnat hoppas på en bättre debut i Chelsea-tröjan. I söndagens premiär av Super League, den nya brittiska högstaligan i fotboll, gjorde det svenska nyförvärvet ett av målen i 6-0-segern hemma mot Bristol City.(TT)
Publicerad 24 september 2017

Magdalena Eriksson hade inte kunnat hoppas på en bättre debut i Chelsea-tröjan. I söndagens premiär av Super League, den nya brittiska högstaligan i fotboll, gjorde det svenska nyförvärvet ett av målen i 6-0-segern hemma mot Bristol City. Samtidigt inledde den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl säsongen med att hålla nollan.

””

Eriksson, som spelade 90 minuter till vänster i Chelseas trebackslinje, visade direkt upp två av sina styrkor: huvudspelet och den vassa vänsterfoten.

Först gjorde hon själv 4-0 på nick efter en hörna i den 79:e minuten, och strax före slutsignalen slog hon frisparken som låg bakom Gilly Flahertys 6-0-mål.

””

Även Jessica Samuelsson och hennes nya klubb Arsenal fick en bra start på säsongen. Samuelsson spelade 82 minuter som högerback när Arsenal slog Birmingham med 3-2 sedan Jodie Taylor avgjort på straff i den 90:e minuten.