TT-Sport

Svenskt JVM-guld: "Väldigt revanschsugen"

TT-Sport Artikeln publicerades

Frida Karlsson fick nöja sig med en snöplig femteplats på sprinten. Skidlöftet tog rejäl revansch med ett guld på 5 kilometer fristil i junior-VM. - Jag var väldigt laddad och revanschsugen, säger Karlsson i segerintervjun.(TT)

Svenska stjärnskottet Frida Karlsson kom med stora förhoppningar på sig inför JVM i finska Lahtis. 19-åringen tog nämligen ett guld och två brons på tävlingen förra året.

Därför var det en rejäl besvikelse för skidåkaren när hon var snabbast i kvalet men bara kom på femte plats i söndagens sprintfinal, den första JVM-tävlingen. Det tog hon igen - med emfas - under tisdagens 5 kilometer fristil.

Frida Karlsson var klart snabbast i spåren när hon tog guld med tiden 12.50 - elva sekunder snabbare än tvåan Helene Marie Fossesholm från Norge och nästan 20 sekunder före trean Anita Korva från Finland.

– Konkurrensen var tuff, men det var väldigt roligt att åka skidor idag, säger hon i segerintervjun med arrangören.

Näst bästa svenska var Tilde Bångman, på sjunde plats. För Frida Karlsson är ett deltagande i "stora" VM i februari inte omöjligt.

– Det skulle vara skithäftigt att bli uttagen till VM. I det sammanhanget tror jag att skid-SM i Sundsvall (i månadsskiftet januari-februari) blir en mycket viktig uttagning inför det, sade hon till TT förra veckan.

Även herrjuniorerna var ute i spåren under dagen. På 10 kilometer fristil var det William Poromaa som gjorde bäst ifrån sig av svenskarna då han åkte in på tionde plats.