Svenskt formbesked inför JVM

Sverige visade styrkebesked inför junior-VM i ishockey som startar om en vecka. Trots att flera nyckelspelare saknades blev det seger över Ryssland med 4-2. - Det är en jättebra match för oss mot bra motstånd, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Hockeynews. se.(TT)
Publicerad 19 december 2018
””

Isac Lundeström har ännu inte anslutit till JVM-truppen och Timothy Liljegren är skadad. Dessutom fick småskadade Adam Boqvist och Fabian Zetterlund vila.

Sverige vann skotten i första perioden (11-6) men Ryssland gick till periodpaus med 1-0 (Alexander Romanov). I den andra perioden gjorde backen Erik Brännström 1-1 och Samuel Fagemo 2-1. Men Ryssland kvitterade till 2-2 genom Vitalij Kravtsov.

Emil Bemström gav Sverige en 3-2-ledning i sista perioden, framspelad av 17-årige Philip Broberg.

””

Och sedan styrde Johan Södergran in David Gustafssons skott till slutresultatet 4-2.

””

På lördag genrepar Juniorkronorna mot Danmark. Även den matchen spelas i Kelowna. Sverige inleder sedan JVM i Kanada mot Finland på annandag jul.