TT-Sport

Josefson glänste - Engqvist skadad

TT-Sport Artikeln publicerades

Djurgårdens stjärnförvärv Jacob Josefson glänste med två mål och två assist i sin hemkomst från NHL. Men 5-2-segern över Rögle i hemmapremiären i SHL grumlades då centerprofilen Andreas Engqvist tvingades bryta matchen. - Jag hoppas att han är okej, sade Josefson.(TT)

Engqvist bröt matchen i slutet av andra perioden efter att ha åkt på en smäll mot huvudet av gästernas back Daniel Bertov.

Djurgårdens förstecenter har tvingats bryta de två senaste säsongerna efter svåra hjärnskakningar.

Ytterligare en kan bli ödesdiger.

– Vi har sagt det med Andreas att får han en smäll så tar vi bort honom varje gång som en försiktighetsåtgärd. Med tanke på historiken är det alltid oroligt med Andreas om han får en tackling eller ett slag mot huvudet. Nu får vi se vad doktorn kommer fram till när han ska undersökas, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson och fortsatte:

– Jag gratulerade honom till vinsten, han satte där inne (i omklädningsrummet) och allt såg okej ut. Men jag har inte pratat med honom.

Jubel för Josefson

Frågetecknet för Engqvist är oroande för Djurgården. Utropstecknet för Josefson gladde dock de 7 197 åskådarna på Hovet.

Jacob Josefson hade inte spelat där i SHL sedan den 24 april 2010.

Den gången förlorade Djurgården den sjätte finalen mot ett HV71 som fick fira SM-guld i Djurgårdens hemmaarena.

Nu är Josefson hemma igen för att vinna det där SM-guldet.

Hemmacomebacken slutade med seger, två mål, fyra poäng och priset som bäste hemmaspelare.

– Skönt att vinna första hemmamatchen. Det var riktigt drag på läktarna och det är det här man har längtat efter, sade Josefson.

Han tryckte in 3-1 i slutet av andra perioden och slog sedan in 5-2 i tom bur.

Tvåmålsskytt - eller?

Men Josefson var inte helt övertygad om att han skulle få behålla 3-1-målet.

– Jag tror (Daniel) Brodin var på pucken på mitt första, han säger det i alla fall. Så jag tror det kommer att ändras, sade Josefson.

Han fick kalasträff på en passning från Jakob Lilja, nyförvärvet från Linköping, och pucken satt precis under ribban bakom Röglemålvakten Justin Pogge som dessutom blev skymd av Brodin. Möjligtvis snuddade Josefsons skott Brodin på vägen in i nät. 5-2-målet var det dock ingen tvekan om.

Kedjan med Josefson (2+2), nye Jakob Lilja (1+2) och Brodin (0+1) stod för åtta poäng.

I numerärt överläge kryddades trion med forwarden Emil Bemström som passade på att göra två mål i den spelformen.

Rögle var inte alls med i början av matchen och Djurgården ledde med 2-0 redan efter 5.28. Skånelaget, som vässat truppen rejält, har två raka förluster och 3-10 i målskillnad efter två tuffa bortamatcher mot Skellefteå och Djurgården.

Djurgården tog första segern efter uddamålsförlusten mot Frölunda i premiären.