Jordskalv stoppade ligamatch

Den italienska ligamatchen mellan Pescara och Atalanta (0-1) bröts tillfälligt på grund av jordbävning. Det första av minst två skalv uppmättes till 5,4 på Richterskalan och domaren Marco Guida stoppade fotbollsmötet efter knappt 30 minuter men kunde blåsa i gång spelet igen ungefär tre minuter senare.(TT)
Publicerad 26 oktober 2016

Även på andra håll ställde yttre omständigheter till det. Matchen mellan Fiorentina och Crotone, där Marcus Rohdén spelade från start, försenades kraftigt på grund av störtregn. Jumbon Crotone var på väg mot sin första Serie A-seger någonsin tack vare Diego Falcinellis mål i den 20:e minuten men Davide Astori kvitterade till 1-1 i 85:e.

Serieledande Juventus vann enkelt hemma mot Sampdoria, 4-1. Landslagsbacken Giorgio Chiellini gjorde två av målen.

Även ligatvåan Roma tog tre poäng, via 3-1 borta mot Sassuolo. Också i den matchen fanns en tvåmålsskytt: Edin Dzeko, landslagsanfallare för Bosnien-Hercegovina.

Filip Helander hoppade in i 72:a minuten när hans Bologna spelade 1-1 borta mot Chievo.