Jönsson - från syndabock till poängräddare

Det såg ut att bli tre poäng till Djurgården på Borås arena. Mycket på grund av ett individuellt misstag av inbytte backen Jon Jönsson. Men i de skälvande slutminuterna steg samma Jönsson fram och med en rökare på volley tog han revansch och räddade en poäng till Elfsborg.(TT)
Publicerad 23 april 2018

Det här var en match som Elfsborgs Jon Jönsson sent ska glömma. Han började på bänken, blev inbytt i 16:e minuten när Elfsborg ledde med 1-0, orsakade genom sitt misstag Djurgårdens kvittering några minuter senare, för att i slutminuten dra en kanon i mål och ta en underbar revansch på sig själv.

””

Det var i tolfte minuten som Elfsborgs mittback Joakim Nilsson fick en känning. Bytet fick stor betydelse för matchen, för efter skadan hade boråsarnas backlinje stora problem att få undan bollen. Djurgården kunde gång på gång bryta in och ta bollen redan i uppspelsfasen.

Individuellt misstag

Stockholmslagets första mål kom till genom ett individuellt misstag av Jon Jönsson. Den inbytte ersättaren försökte driva upp bollen, men fick den för långt ifrån sig.

””

Djurgårdens Jesper Karlström fick tag på bollen och spelade ut den till en framstormande Jonathan Ring som inte gjorde något misstag. Den tidigare Kalmarspelaren kvitterade den tidiga Elfsborgsledningen som Simon Lundevall ordande i nionde minuten.

Det var också Jonathan Ring som stod bakom Djurgårdens 2-1-mål. En Djurgårdenkontring hamnade via Ring till slut hos Aliou Badji som satte ledningsmålet strax före paus. I andra halvlek tog stockholmarna över mer och mer och kunde kontrollera matchen. Men i den 90:e minuten höll det inte längre.

Syndabocken från första halvlek, Jon Jönsson, drog till på volley på en andraboll. Andreas Isaksson hade ingen chans och Elfsborg hade kvitterat.

Surt för Djurgården

””

Djurgårdens tränare var inte glad.

””

Elfsborgs kvitteringsmål var betydelsefullt inte bara för matchen utan för laget. Efter tre raka förluster i de inledande omgångarna var boråsarna pressade. Kvitteringen gav den första poängen på hemmaplan för säsongen.