Gulldén: "Nu blir det väldigt, väldigt tufft"

Sverige släppte loss för sent mot Montenegro. Nu får Blågult det svårt att slåss om EM-medaljerna i Frankrike. - Nu blir det väldigt, väldigt tufft, säger Isabelle "Bella" Gulldén efter förlusten med 28-30 i mellanrundan.(TT)
Publicerad 6 december 2018

Precis innan de blågula spelarna skulle springa ut för att möta Montenegro i Nantes fick de mardrömsbeskedet: försvarsgeneralen Sabina Jacobsens ljumske håller inte för spel.

””

"Inte det lättaste"

Ersättaren till Jacobsen? Sävehofs mittnia Elin Hallagård, som flögs in till Frankrike under matchdagen och anslöt till truppen vid elvatiden. Hallagård har gjort fem A-landskamper tidigare, men det var sju år sedan och nu fick hon kliva in från start i försvaret i en EM-match. Ungefär halvvägs in i andra halvlek tog det slut för Hallagård när hon åkte på sin tredje utvisning och fick rött kort.

””

Första halvlek var under en lång period en skräckupplevelse för Sverige. Högersexan Jovanka Radicevic och vänsterspringaren svarade för tio av Montenegros 18 mål under första halvlek. Samtidigt räddade målvakten Marina Rajcic tio av 22 svenska skott. En stark svensk avslutning krympte dock underläget i paus till underläge med 14-18.

””

Sverige höll jämna steg i andra akten i ungefär en kvart, men med tio minuter kvar att spela ledde Montenegro med 27-20. Då kom Blågult helt plötsligt i gång och var så nära som 28-30 med 30 sekunder kvar att spela, men det blev även slutresultatet. Gulldén kunde inte hitta något svar på varför Sverige släppte handbromsen för sent.

””

Frankrike nästa

Hon fick en smäll på knäet i första halvlek, men sade efteråt att det inte var några problem. Efter förlusten står Sverige kvar på två poäng i mellanrundan.

””

Ska Sverige - VM-fyra i fjol - nå en av två semifinalplatser krävs det två prestationer utöver det vanliga. På lördag väntar regerande världsmästaren Frankrike (fyra poäng) och på onsdag den olympiska mästaren Ryssland (fyra).