Ivanovic nickade Chelsea till final

Chelsea är klart för final i den engelska liagcupen sedan Branislav Ivanovic nickat in segermålet fyra minuter in i förlängningen hemma mot Liverpool.(TT)
Publicerad 27 januari 2015

Chelsea är klart för final i den engelska ligacupen, men vägen dit var lång och krånglig hemma på Stamford Bridge. Virvlande snabb, underhållande fotboll i 90 minuter men inte ett enda mål. Och eftersom bortamålsregeln inte gäller under ordinarie tid gick semifinalreturen - första matchen på Anfield slutade 1-1 - mot Liverpool till förlängning.

När Branislav Ivanovic i 94:e minuten skallade in bollen som tog Chelsea till Wembley stod managern José Mourinho och tjafsade med fjärdedomaren Phil Dowd och missade målet.

Mourinho har tidigare gått hårt åt den engelska domarkåren och anklagat den för att avstå från att ge Chelsea straffsparkar. Frågan är hur många nya konspirationsteorier som kläcktes i Mourinhos briljanta tränarhjärna när Martin Skrtel gick hårt åt Diego Costa halvvägs in i första halvlek och domaren Michael Oliver valde att peka för inspark för Liverpool.

Finalen kan bli ett Londonderby om Tottenham försvarar sin 1-0-seger från första matchen i onsdagskvällens semifinalretur borta mot Sheffield United.