Lättad Isaksson efter tunga poäng

Det var tolv år sedan sist. Men mot Gefle klev Andreas Isaksson återigen ut på planen för att spela en allsvensk match. Han klev av gräset till en egen sång - och tre tunga poäng till Djurgården efter seger 2-1. - Det är en otrolig lättnad, säger 34-åringen.(TT)
Publicerad 27 augusti 2016

Andreas Isaksson är tillbaka i ett Djurgården helt annorlunda än det han lämnade 2004. Då hade han två färska SM-guld med klubben i ryggen - i dag ligger laget precis ovanför kvalstrecket i tabellen.

När han klev in på planen gjorde han det till högt jubel.

””

Målvaktens uppgift är tydlig: hjälpa laget till mer betryggande mark i tabellen.

Den första chansen att göra det, mot Gefle på hemmaplan, gick bra - till slut.

Förutom en miss i den första halvleken, när bollen gick rakt igenom Isakssons annars så trygga famn, stod veteranen för en fullt godkänd comeback.

””

Tilltrasslat igen

Djurgården hade chans att ta ledningen redan efter några sekunder när Mathias Ranégie hade ett bra läge som Gefles målvakt Andreas Andersson räddade. I stället kom ledningsmålet i minut 17, när en frispark till slut nådde Niklas Gunnarsson som krånglade in bollen över mållinjen.

Det var inte snyggt, men det var mål.

Djurgården spelade bra efter målet, men i slutet av den första halvleken kom Gefle in allt bättre i matchen. Och i den andra halvleken skulle det komma ännu ett tilltrasslat mål - denna gång för gästerna. Bollen gick hit och dit i straffområdet, och efter att Andreas Isaksson slängt sig gick den ut till Johan Bertilsson som nickade in 1-1 i den 70:e minuten.

””
””

Drömmål av Olunga

Men Djurgården gav inte upp. Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål, Mathias Ranégie hade en nick tätt utanför - men Gefle hade också chans att avgöra. Johan Bertilsson drog iväg ett bra skott som tvingade Isaksson till en svår räddning.

””

Den här gången var det Djurgården som hade marginalerna på sin sida. Med ett drömmål i den 86:e minuten frälste Michael Olunga hemmalaget, ett snyggt volleyskott till 2-1.