Inget målkalas för Nederländerna

Nederländerna vann måstematchen mot Vitryssland - men "bara" med 3-1. Det innebär att Sverige kan förlora med sex mål i Amsterdam och ändå sluta tvåa i VM-kvalgruppen.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

Nederländerna var tvunget att vinna borta mot Vitryssland för att hålla liv i chansen att nå fotbolls-VM i Ryssland nästa år - helst med många måls marginal.

Att det inte skulle bli en storseger i Borisov stod klart relativt snart men halvvägs in i första halvlek tog Davy Pröpper vara på Arjen Robbens passning och skickade en halvvolley i mål via den vitryske målvakten Sergej Tjernik, till 1-0.

När Maksim Volodko kvitterade i den 55:e minuten var VM-chansen temporärt borta men tack vare två sena mål - Arjen Robben på straff och Memphis Depay på frispark - tar Nederländerna en mikroskopisk möjlighet med sig in i sista omgången på tisdag.

Men det krävs en seger med sju mål i Amsterdam för att Nederländerna ska passera Sverige.

Snabbt franskt mål

För Frankrikes och Blaise Matuidi tog det bara lite mer än två minuter att visa att laget kommit över den mållösa historien hemma mot Luxemburg.

I det piskande regnet i Sofia skar Frankrike igenom Bulgariens högerförsvar och när bollen nådde Matuidi skickade nyblivne Juventus-mittfältaren upp den i nättaket från snäv vinkel.

Behåller greppet

Sverige hade hoppats på bulgarisk hjälp för att klättra upp i topp av tabellen och ta grepp om direktplatsen till VM i Ryssland, men Frankrike hade kontroll på matchen. Målvakten Hugo Lloris gjorde en vass dubbelräddning tio minuter före pausvilan men hade i övrigt inte särskilt mycket att göra.

Frankrike vann med 1-0 och behåller enpoängsförsprånget till Sverige. Därmed räcker det med seger mot Vitryssland hemma på Stade de France på tisdag för att boka en plats i VM-slutspelet.