Mora tystade Leksandspubliken

Borta är bäst i direktkvalet till SHL-ishockeyn mellan Leksand och Mora. För tredje matchen i följd vann det gästande laget. Mora har 2-1 i matcher efter 6-1 vid Siljans södra strand. Först tog han köksvägen till 1-0. Sedan skickade han upp 3-1-pucken i krysset i numerärt underläge.(TT)
Publicerad 26 mars 2017

Först tog han köksvägen till 1-0. Sedan skickade han upp 3-1-pucken i krysset i numerärt underläge.

Kanadensaren Matt Bailey var Moras stora hjälte i den tredje SHL-kvalmatchen mot Leksand, även om hans transatlantiske kollega Kevin Goumas, USA, också gjorde två mål.

Första perioden var jämn och utvisningsrörig. Bailey var mycket snabbare runt målburen än Leksandsmålvakten Atte Engren från höger till vänster stolpe när Mora tog ledningen. Johan Porsberger kvitterade sedan i powerplay.

I andra perioden tog Mora över. Goumas satte ordentlig fart på pucken när han fick chansen i en omställning och hittade krysset bakom Engren. Möjligen berättade han för Bailey hur man skulle göra för när Leksand slarvade i numerärt överläge satte han 3-1 i samma kryss.

I tredje perioden spädde Alexander Hilmerson, i powerplay, Goumas och Emil Bejmo, båda i tom bur, på till 6-1.

Inför det tredje mötet valde Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att fria Moras Robin Johansson för klubban i ansiktet på Leksands Benjamin Youds i match två. I första perioden i söndagens match ådrog sig Jacob Nilsson, en av Moras vassaste offensiva spelare, matchstraff för en armbågstackling mot huvudet på Leksandsbacken Daniel Bertov.