"Blåvitt" har fortsatt toppkänning

Efter tre mållösa matcher fick Gustav Engvall göra sitt andra allsvenska mål för säsongen. Nu får IFK Göteborg ta semester med toppkänning. - Viktigast var att ta tre poäng så att vi är med i toppen, säger anfallaren efter 3-1 mot Helsingborg.(TT)
Publicerad 29 maj 2016

IFK Göteborgs Gustav Engvall har väntat på sitt andra allsvenska mål för säsongen. I den 64:e minuten borta mot Helsingborg kom det. Anfallaren tog några steg inåt i banan och ett par meter utanför straffområdet dundrade anfallaren in 2-0 till "Blåvitt".

””

"Ingen stor grej"

När Göteborg jagade kvittering hemma mot IFK Norrköping den 19 maj (slutade 1-1) blev Engvall utbytt och fick när han visade besvikelse en utskällning av tränaren Jörgen Lennartsson.

””

Engvalls fullträff mot Helsingborg blev ett segermål - även om inhopparen Patrik Karlsson Lagermyr satte 3-1 på tilläggstid efter att Mikael Dahlberg reducerat i den 78:e minuten.

””

Segern gör att "Blåvitt" är sex poäng efter serieledaren Malmö FF när allsvenskan nu tar EM-uppehåll efter tolv omgångar. Avståndet kunde ha varit mindre med tanke på att MFF fick en skrivbordsseger (3-0) efter skandalen med knallskottet på Gamla Ullevi i slutet av april.