TT-Sport

Mourinho: "Zlatan är återställd"

TT-Sport Artikeln publicerades

Sju månader efter den svåra knäskadan är Zlatan Ibrahimovic, 36, redo för comeback. Anfallsstjärnan är uttagen i truppen till Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle. - Han är återställd, säger tränaren José Mourinho.(TT)

Det pratades om att Zlatan Ibrahimovic kunde bli borta från fotbollen i minst ett år. Men redan nu, sju månader efter den allvarliga knäskadan i Europa League-matchen mot Anderlecht, är han redo på för spel.

Manchester United-stjärnan finns med i truppen till lördagens hemmamatch mot Newcastle i Premier League.

– Han är återställd. Men man kan inte förvänta sig att han ska spela 90 minuter eller många matcher i rad som han har gjort i hela sin karriär. Nu behöver han tid för att komma tillbaka till sin nivå, sin fysik, sin skärpa, sade José Mourinho på presskonferensen enligt Manchester Evening News.

Succé förra året

Ibrahimovic gjorde succé under sin första säsong i United - 28 mål på 46 matcher - innan knäskadan satte stopp. Han opererades i Pittsburgh i början av maj. I augusti skrev han på ett nytt ettårskontrakt med den brittiska storklubben.

36-åringen har under hela rehabtiden sagt att han aldrig har tvekat, att han aldrig tänkt tanken på att han skulle lägga av med fotbollen.

– Att ge upp är inget alternativ, det finns inte. Jag har tagit mig hit, jag ska avsluta på mitt sätt. Jag ska sluta när jag vill och på det sätt jag vill. Sedan den dagen har jag egentligen bara kört rehabträning och mentalt ställt in mig på att komma tillbaka, sade Ibrahimovic nyligen i en intervju inför utdelningen av hans nya stipendium.

Spekulationerna om att Ibrahimovic ska omvärdera sitt landslagsnej för att vara med VM i Ryssland i sommar har redan pågått ett tag. Beskedet att han är redo för comeback lär spä på dem.

Pogba tillbaka

Ibrahimovic är inte den enda stjärnan i Manchester United som återvänder efter skada. Även Paul Pogba, som skadade sig i Champions League-premiären i september, är redo för spel igen. United fick en kanonstart på säsongen med Pogba i laget, men efter fransmannens skada har spelet inte varit av samma klass.

Marcos Rojo, som precis som Ibrahimovic skadade sig i våras, är också aktuellt för spel igen. Därmed ökar konkurrensen för Victor Nilsson Lindelöf om platserna i mittförsvaret.