HV71:s självmål avgjorde

Självmål i ishockey existerar inte på pappret. Men Chris Abbotts hemåtpass i HV71:s öppna mål mot Frölunda kan inte räknas som något annat. 3-2-målet avgjorde till regerande mästarlagets fördel. Med 1.(TT)
Publicerad 29 september 2016

Med 1.12 kvar av den tredje perioden, och ställningen 2-2, var det vinkat för avvaktande Frölunda-utvisning i mötet med HV71 i Jönköping.

Hemmalaget valde då att ta ut målvakten Fredrik Petterson-Wentzel och spela med sex utespelare mot fem i jakt på ett avgörande 3-2-mål.

Det blev också fallet.

Men inte på det sättet en kan tro.

HV71-centern Chris Abbotts bakåtpass till forwarden Mattias Tedenby vid offensiv blå linje var missriktad och gled förbi Tedenby. Hela vägen ner i ett eget öppet mål. Frölunda backen Oscar Engsund, som var sista motståndarspelare på pucken, noterades för det matchavgörande målet. Den tidigare HV-spelarens första i SHL.

””
””

HV71, som ledde matchen med 2-0 men tappade till 2-2 i mitten av den tredje perioden, fick en minut på sig att kvittera det snöpliga målet, men misslyckades. Förlusten var lagets första efter ordinarie tid den här säsongen.