HV71 utökade gapet till Färjestad

HV71 besegrade Luleå med 4-0 i en match utan större intensitet i SHL-hockeyn på lördagskvällen. Luleå hade ingenting att spela för. Det är redan klart att norrbottningarna slutar åtta i tabellen, och inleder kvartsfinalkvalet på hemmaplan kommande lördag.(TT)
Publicerad 28 februari 2015

Luleå hade ingenting att spela för. Det är redan klart att norrbottningarna slutar åtta i tabellen, och inleder kvartsfinalkvalet på hemmaplan kommande lördag.

HV71, just nu på sjätte plats, behövde vinna för att hålla jagande Färjestad bakom sig inför de sista omgångarna i grundserien. Men trots att Luleå kom till spel med en tuff fredagsmatch i Växjö bakom sig var det norrbottningarna som startade piggast. Gustaf Wesslau i HV-kassen sattes på prov direkt och fick sedan jobba hårt matchen igenom.

HV kontrade

HV71 stack upp med kontringar och kunde ta ledningen efter drygt halva första perioden. Jere Karalahti avlossade en kanon från blå och pucken styrdes i mål av Malte Strömwall.

Luleå fortsatte trycka på mot HV71 i mittperioden. Smålänningarna drog på sig utvisningar och norrbottningarna fick tre chanser i spel fem mot fyra utan att lyckas göra mål. Förklaringen var Gustaf Wesslau som storspelade, till och med utan målvaktsklubba en halv minut vid en av utvisningarna.

Luleå anföll

Matchbilden förblev oförändrad i tredje perioden. Luleå anföll och försökte skapa chanser men Jönköpingslaget försvarade sig effektivt och höll rent framför sin målvakt.

Efter halva perioden drog Luleå på sig två utvisningar som gav HV71 en fem mot tre-chans. Då slog Teemu Laine till med direktskott som vackert gick i krysset bakom en något skymd Luleåmålvakt.

I slutet tog Luleå ut målvakten för att vända matchen, men försöket misslyckades när Filip Sandberg satte pucken i tom kasse.

HV71 drog på sig en utvisning och Luleå tog ut målvakten igen och anföll med sex man. Då satte Andreas Jämtin ännu en puck i tom kasse och fastställde slutresultatet.