HV71 tog fjärde raka segern

Jonas Gunnarsson växte fram till rena målvaktsspöket när HV71 tog fjärde raka segern efter 3-1 borta mot Örebro.   Och efter en mörk höst slutade 2018 gott för Jönköpingslaget. - Vi har hittat ett sätt att vinna, säger målvaktshjälten.(TT)
Publicerad 30 december 2018

HV71 har fått en bra effekt i SHL sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över i båset efter sparkade huvudtränaren Johan Lindbom i slutet av november. Efter tränarbytet har smålänningarna nu tagit 22 av 27 möjliga poäng.

Formstarkt lag

Och HV kan fira nyår med fyra raka trepoängare och som ligans formstarkaste lag de senaste tio omgångarna.

””

TT: Och inte minst målvaktsspelet - du har högst räddningsprocent i hela SHL. Vad känner du för egen del?

””

Men knappt halvvägs in i första perioden inledde hemmalagets Patrik Virta målskyttet när förre Örebrospelaren Joakim Andersson satt i utvisningsbåset. Sen stängde Jonas Gunnarsson igen för resten av matchen.

Snabb vändning

I andra perioden fick smålänningarna en flygande start och vände då underläge till ledning inom loppet av 35 sekunder. Först gjorde 19-årige Max Wennlund sitt första SHL-mål och sedan satte Sebastian Wännström 2-1 bakom Örebromålvakten Stefan Stéen.

””

Örebro tryckte på i tredje perioden men fick aldrig hål på omöjlige Gunnarsson som totalt motade 36 skott inklusive några makalösa parader. Robin Figren fick sedan sista ordet när han på slutet tryckte in slutresultatet 3-1 i powerplay.