TT-Sport

HV bröt förlustsvit

TT-Sport Artikeln publicerades

Centerbrist har tvingat slutspelsjagande Brynäs att möblera om rejält i laget. Det höll inte mot HV71 som bröt sin tre matcher långa förlustsvit och vann med 4-2 i Gavlerinken. - Men det har inget med nya roller att göra utan vi står på hälarna så att de får en bra start.(TT)

– Men det har inget med nya roller att göra utan vi står på hälarna så att de får en bra start. Det är för tajt mellan lagen för att bjuda på sånt, säger Brynäsforwarden Johan Alcén.

Den rutinerade 30-åringen, till vardags placerad på ytterkant, var en av de som fick gå in i en lite ovan centerroll mot HV71.

Detta efter att Brynäs tappat centrar som antingen skickas iväg från klubben (som Jesper Jensen), gått sönder (som interna poäng- och skyttekungen Joel Kellman) och blivit avstängda (som Jacob Blomqvist).

Kreativa drag

Brynäsledningen fick således vara kreativa och ge nya roller till spelare som mest är vana att spela ytterforwards samt ge lite mer speltid till yngre spelare på ytterkanterna när man satte ihop laget inför torsdagens hemmamatch mot HV71.

– Visst är det en annan arbetsuppgift att gå som center, man blir mer involverad djupt ner i egen zon men det är ingen jätteomställning. Och det handlar inte om det utan att deras två första mål är för billiga. Det är små detaljer som blir avgörande. Att vi byter plats är ändå en del av vardagen. Alla här har spelat hockey hela sitt liv, säger Alcén.

HV71 kunde å sin sida glädjas åt ett tidigt ledningsmål signerat Joakim Andersson och 2-0 av Isac Brännström i slutet av första perioden.

Kaosvändning

Just det andra målet visade på en aning oordning i Brynäs som kom på efterkälken i en spelvändning samtidigt som fyra HV-spelare stormade fram i ett samlat anfall och ett lätt kaos framför Brynäsmålvakten David Rautio avslutades med att Brännström vispade in pucken i tom bur.

Brynäs tog sig visserligen tillbaka i matchen med två snabba backmål men det räckte inte.

HV-forwarden Markus Ljungh hakades upp kort efter Gävlelagets 2-2-kvittering och efter att Oscar Sundh sprättat upp 3-2 i nättaket på den efterföljande straffen kunde HV71 koppla greppet om resten av matchen. Robin Figren avslutade med att göra 4-2 i tom bur.

Tungt för Brynäs som fortfarande är tia i tabellen, men som i stället för att bara ha en poäng upp till HV71 och slåss om topp sex nu fick se luckan uppåt drygas ut.

– Jättetråkigt, det är viktiga poäng som står på spel. Men serien är jättetajt, det måste vara nytt rekord, konstaterar Victor Söderström som stod för Brynäs 2-2-mål.

Den snart 18-årige backtalangen vägrar dock känna pressen:

– Nej, jag ser det som att det blir lite mer slutspelskaraktär på varje match i stället. Man får spela varje match under mer press och det är jätteroligt, det är därför man spelar hockey. Det gillar jag i alla fall.