TT-Sport

Allsvensk spelare överklagar fängelsedom

TT-Sport Artikeln publicerades

Den allsvenske fotbollsspelaren fälls även i hovrätten för två våldtäkter mot en 14-årig flicka. Spelaren döms till fängelse i två år och åtta månader, men han kommer att överklaga domen. - Vi kommer att begära prövningstillstånd hos Högsta domstolen, säger spelarens advokat till TT.(TT)

– Vi kommer att begära prövningstillstånd hos Högsta domstolen, säger spelarens advokat till TT.

Den allsvenske fotbollsspelaren nekar till brott helt och hållet. Spelaren har uppgett att han har haft sex med flickan, men menar att han inte ska ha vetat om att hon var under 15 år. Flickans uppgivna ålder ifrågasätts dock av försvaret.

– Har du sex med någon och det är frivilligt är det ju endast ett brott om personen är underårig och det finns omständigheter som ger anledning till att ifrågasätta den ålder som uppges, säger försvarsadvokaten.

"Betydligt äldre"

– Vi har haft muntlig bevisning i tingsrätten angående vilken ålder målsägande har uppgett till andra personer. Det finns personer som uppger att hon är betydligt äldre än det hon i målet påstår, fortsätter han.

Hovrätten delar dock tingsrättens uppfattning om att spelaren har vetat om att hon var under 15 år genom att i två olika konversationer via sociala medier bekräfta att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Spelaren anser även att hans möten med flickan har skett vid helt andra tidpunkter och på andra platser än vad åklagaren har påstått. Som bevis för detta hade försvaret kallat tre nya vittnen till rättegången i hovrätten, men domstolen underkänner bevisningen och fastställer tingsrättens dom i alla delar. Han döms för två fall av våldtäkt mot barn.

Skadestånd på 150 000 kronor

– Jag är förvånad över utfallet i hovrätten, men det var väntat eftersom min huvudman inte har släppts ur häktet innan domen, säger advokaten.

Efter tingsrättens dom fick spelaren sparken från sin allsvenska klubb och föreningen uppgav att spelaren skulle krävas på den sign-on-bonus han fick när han värvades till klubben.

Spelaren ska också betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan och utvisas från Sverige i tio år.