Point gjorde NHL-hattrick på 91 sekunder

Tampa Bays Brayden Point lyckades göra tre mål på 91 sekunder i matchen mot Pittsburgh. Inte nog med att det bäddade för 4-3-segern, det var dessutom ett av tidernas snabbaste hattrick. - Det är rätt så coolt, säger Point.(TT)
Publicerad 16 november 2018

Patric Hörnqvist var inblandad i det mesta som Pittsburgh skapade i matchen mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn.

Men trots två mål och en assist förlorade hans Pittsburgh med 3-4 på hemmaplan, mycket på grund av Brayden Points snabba målkavalkad.

Han såg till att vända 0-2-underläge till 3-2-ledning för Tampa genom att sätta sitt första mål i slutet av den första perioden och de andra två innan det hade gått två minuter av den andra. Totalt endast 91 sekunder mellan mål ett och tre - det näst snabbaste oavbrutna hattricket i NHL sedan säsongen 1967-1968 (när serien utökades från sex till 31 lag), enligt nhl.com.

””

Tung period

Samtliga Tampa-mål kom i numerärt överläge och för Pittsburgh, som åkte på sin sjunde förlust på åtta matcher, är det en tung period.

””

Lundqvist utbytt

New York-derbyt mellan Islanders och Rangers blev en målrik och spännande historia, där Islanders till slut gick segrande ur duellen med 7-5. Islanders Anthony Beauvillier blev matchvinnare med ett hattrick.

Henrik Lundqvist hade en tung dag i målet och fick lämna kassen i andra perioden efter att ha släppt in fem mål.

Backen Fredrik Claesson gjorde sitt första mål för Rangers. 25-åringen placerade ett dragskott i krysset efter en fin passning av Brett Howden.