"Svårt att inte älska" Hörnqvist

Patric Hörnqvist avgjorde i förlängningen när Pittsburgh kopplade greppet om kvartsfinalserien i NHL-slutspelet mot Washington. - Det är svårt att inte älska den här killen, säger tränaren Mike Sullivan. Pittsburgh vann matchen med 3-2. Hörnqvists avgörande kom 2:34 in i förlängningen.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Pittsburgh vann matchen med 3-2. Hörnqvists avgörande kom 2:34 in i förlängningen. Det var hans femte mål under slutspelet och han är lagets bästa målskytt så här långt.

””

Innan dess hade han också passat fram till Pittsburghs 1-1 i den första perioden.

””

Pittsburgh fick klara sig utan stjärnbacken Kris Letang, som stängs av en match efter sin fula tackling mot Washingtons svenske forward Marcus Johansson, utan puck, i huvudhöjd, matchen före.

””

Pittsburghs Oskar Sundqvist gjorde sin första slutspelsmatch. Han var inblandad när laget tog ledningen genom Matt Cullens 2-1 i början av andra perioden.

Pittsburghs seger innebär att laget nu tar kommandot i kvartsfinalserien och har ledningen med 3-1 i bäst av sju matcher.

På lördag kan Pittsburgh gå till semifinal när lagen möts igen i Washington.