Höör skrällde i Tyskland

Svenska mästarna H65 Höör är vidare till gruppspelet i EHF-cupen i handboll efter att ha slagit ut den tyska storklubben Metzingen. Det blev seger på bortaplan, 29-28, och eftersom hemmamötet slutade oavgjort, 24-24, blev det avancemang med minsta möjliga marginal.(TT)
Publicerad 18 november 2017

Niometersspelaren Anna Olsson var bäst framåt i Höör med åtta mål och även målvakten Jannike Wiberg gjorde en stormatch.

Metzingen, som ligger tvåa i tyska Bundesliga, började matchen bäst och såg ut att kunna ta hem matchen ganska komfortabelt. Tyskorna ledde med som mest fem bollar, 14-9 i slutet av den första halvleken.

Men svenskorna kom tillbaka och höll jämna steg mot tyskorna i den andra halvleken. Med bara 20 sekunder kvar kunde Emma Lindqvist avgöra matchen med 29-28-målet.